Sunna Sari Mielipide voi muuttua, ajat voi muuttua, eilen olin ja tänään olen, huomisesta en tiedä, elämästäkin vain vähän.

Muutama avoin kysymys liittyen viimeiseen persukohuun

Minulle jäi muutamia avoimia kysymyksiä tapaus Erosen hihajuttukohuun liittyen. Ilmeisesti ei tarvitse tämän enempää asiaa alustaa joten siirryn suoraan kysymyksiin.

Mitä nyt seuraa?

 

1. Mitä mieltä itse Timo Soini on koko jupakasta? Miksi Timo vaikenee? Olen utelias ja vaikka joku sanoisi ettei se kuulu hänelle, tahtoisin silti tietää mitä puolueen isä sanoo asiaan. Mielestäni tämä asia on suunnan jakaja ja on todella tärkeää tietää minkälaiseksi puolueen ideologia on muuttunut.

 

2. Mitä nyt tapahtuu James Hirvisaarelle kun hän teki omapäisen ratkaisun eikä siis kuunnellut eduskuntaryhmän suositusta? Itse pidän Hirvisaaren päätöstä oikeana tekona.

3. Mitä ajattelevat äänestäjät, onko teidän mielestä oikein, että lähdetään tälle tielle kuten edusukuntaryhmän enemmistö? Vaatimaan erottamaan Helena töistään.Oliko kirjoitus äänestäjien mielestä todella niin paha että kylmästi vaan potkut?

4. Imatran perussuomalaisten ryhmä jätti viimeisen varoituksen. Ovat kyllästyneet skandaaleihin. Kysynkin nyt että loppuisiko skandaalit tähän jos tehtäisiin kuten enemmistö Perussuomalaisista tahtovat?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012041415451994_uu.shtml

5. ja viimeinen kysymys, onko tässä maassa tilausta vielä yhdelle puolueelle kun tuntuu että Perussuomalaisilla on mennyt suhteellisuudentaju tuonne median molokin kitaan?Onko käynyt niin että ne äänet, millä puolue saatiin nousuun on nyt heitetty kodittomaksi, sillä siltä minusta tuntuu.

 

No oikeastaan vielä yksi kysymys, onko tässä enää mitään tehtävissä sillä minun oikeudentajuni ei muutu miksikään, eikä hälvene savun laskettuakaan? Tulen muistamaan tämän ilkeämielisen asian seuraaviin ja seuraaviinkin vaaleihin asti. Eli puolue ratsasti uljaaseen voittoon meidän äänestäjien ansiosta ja nyt se voittonsa huipulla teurastaa totaalisen pieniä tekijöitä kiillottaakseen omaa kilpeänsä, tekopyhästi ja vailla aitoa ymmärrystä asioiden suhteen, vailla myötätuntoa uhria kohtaan tuomitsematta oikeita pirullisia.

Paniikkireaktio kertoo siitä ettei osata suhteuttaa asioita ja pieni tuumaustauko ennen tunarointia olisi suotavaa politiikassakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Dari-anne Suomalainen

Vaikea paikka tämä tottakai on, koska se toi esiin katolisen kirkon sortotoimet/lait ja ihmisten merkitsemisen ( juutalaiset) erotukseksi muista, erotukseksi kristityistä.

Soini taas on vannonut katolisuuden nimiin uskoaan.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Siis mitä tarkoitat? Puhutko siitä Erosen tekstistä vai tästä tuomitsemisesta vai mistä, minä kun en ole uskonnollinen ihminen niin nyt mietin että puhutko jostain uskovaisten jutuista? Eiks nämä uskovaiset nimenomaan kiellä sitä tuomitsemista? Että viimeisen tuomion antaa joku isompi herra?

Dari-anne Suomalainen

No voi voi, olen kyllä huomannut että menen aina jotenkin ohi.

Ehkä me olemme eri ulottuvuudesta.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Juu ei se mitään..mehän kaikki voimme olla eri ulottuvuuksista ja siksi on hyvä kysyä selvennystä ettei tule sekoitettua asioita.

Harri Rautiainen

"1. Mitä mieltä itse Timo Soini on koko jupakasta? Miksi Timo vaikenee?"

    Kaiketi Timo Soini kansanedustajana on ilmaissut mielipiteensä eduskuntaryhmän kokouksessa. Jos ryhmässä on asiasta äänestetty, niin äänten jakautumaa ei ole julkisuudessa näkynyt.

"2. Mitä nyt tapahtuu James Hirvisaarelle kun hän teki omapäisen ratkaisun eikä siis kuunnellut eduskuntaryhmän suositusta? Itse pidän Hirvisaaren päätöstä oikeana tekona."

    Pirkko R-L esitti hiljattain peiteltyjä uhkauksia. Eduskuntaryhmän päätös oli kuitenkin suositus. Hirvisaarella on lopullinen päätösvalta Helena Erosen esimiehenä.
Käyttäjän esaolkoniemi kuva
Esa Olkoniemi

Niin, onko perussuomalaisten kansanedustajat siirtymässä vanhojen puolueiden joukkoon, jossa takinkäännöt tehdään äänestäjille joka ikinen kerta vaalien mentyä ohi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mitä tulee Timo Soinin kantaan, niin se tullee ilmi Lernerin kommenttien kautta.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Piiloutuuko Timo Soini siis Pirkon taakse?

Pirkko L-R on siis entinen vihreiden poliitikko ja alkaa kyllä vaikuttamaan meno jo viheriäiseltä tässä puolueessa ja sanoudun todellakin irti tästä sitten.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Timo Soini on pelimies. Lerner on tärkeä nappula hänen pelissään. Vai on Lerner vielä entinen vihreä? Hänpä onkin sitten oiva apulainen Timo Soinille!

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Tässä se lukee. En sitä itsekkää aiemmin tiennyt ennenkuin lukaisin Saramon blogin.

http://jussi.ehdolla.fi/blogi/?k=perussuomalaiset

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Mie pelkään että rupeevat James Hirvisaarta hiostaan..tai jotain että ukko muuttuisi joksikin mitä ei oikeasti ole. Itseasiassa pelkään että kaikki hienot persoonat jotka ovat saavuttaneet kansanedustajuuden muuttuvat ihan muuksi mitä ovatkaan.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Ote Saramon blogista:

Pirkko Ruohonen-Lerner ei tosin ollut ihan tavallinen rivivaltuutettu. Hän uutterasti tutki viranhaltijoiden toimia. On hyvä, että on innostuneita valtuutettuja jotka tekevät kovasti töitä. Toisaalta pitäisi osata myös olla rakentava ja yrittää saada koko joukkoa toimimaan omasta näkövinkkelistään paremmalla tavalla.

Pirkko riitautui myös vihreiden kanssa. Häntä ei otettu eduskuntavaaliehdokkaaksi Uudellemaalle. Nyt olikin vuorossa sitten varsinainen jättiloikka vihreistä perussuomalaisiin. Vaikka en valtakunnallisesta vihreästä puolueesta pidäkään, on silläkin hyvä puolensa, joka on arvoliberalismi ja avarakatseisuus. Nyt Pirkko loikkasi kaikkein ahdasmielisimmällä ja vastenmielisimmällä populismilla ratsastaviin perussuomalaisiin. Perussuomalaiset ratsastavat jopa rasismilla, jos sillä saa ääniä kalasteltua. Mitään vastuuta he eivät tunne lietsomisensa seurauksista.

Yleensä toivottaisin Pirkolle onnea valitsemallaan tiellä. Nyt en voi sitä tehdä, ainakaan vaaleihin liittyen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hyvää Lernerissä on hänen ns. rötösherrajahtinsa.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Nyt hän jahtaa oman puolueensa röttelöitsijöitäkö?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ehkä kyse on ennemminkin puolueen kultivoimisesta, joka on tietenkin tuhoon tuomittu yritys.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Tämmöinen puolueen yksipuolinen kultivointi on vaan mahdottomuus sillä se on riippuvainen äänestäjistä. Ihan sama kuin vihreet rupeaisi yhtä äkkiä vaatimaan ydinvoimaloita.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Soininvaara ehdotti jo ydinvoimapositiivisuutta äskettäin:)

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

No mitenkähän nämä ydinvoiman vastustajat siihen reagoivat? Vihreä puolue joka haluaa ydinvoimaa, äiti, antakee mun kaikki kestää.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/121751-ratkaisu-hi...

No niin, minä luen tämän siten että jotain sotaa on julistettu koska Pirkko L-R toivoi oikeita johtopäätöksiä. Tämähän menee mielenkiintoiseksi ja tästä voi kohta kirjoittaa kokonaisen vitsikirjan.

Kukahan saa kunniamitalit?

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala
Mikko Linnalampi

Perussuomalaisille on nyt käynyt niin, että häntä heiluttaa koiraa. Perusuomalaisia äänesti 560000 ihmistä monista erilaisista syistä. Nyt näyttäisi siltä, että suhteellisen pieni porukka on varastanut koko shown.

Tämä pieni porukka näyttää vakaasti laskevan perussuomalaisten enemmistön heidän "sarkasminsa" ja "ironiansa" kannattajiksi ja vaalivoitto lasketaan juuri heidän ajatusmaailmansa kannattamiseksi.

Samaan aikaan alkaa jo aktiivitoimijoillekin riittää: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012041415451994_u...

Kun puolueaktiivit uhkaavat jäsenkirjan palauttamisella, jollei "sarkasmin" ja "ironian" viljelijöitä saada kuriin, niin mikä mahtaa tilanne olla perussuomalasiin kääntyneillä liikkuvilla äänestäjillä?

Tai tietäähän sen. Heti vaalien jälkeen perusuomalaiset taisi nousta maan toisiksi suurimmaksi puolueeksi gallupien perusteella. Siitä lähtien onkin tultu alaspäin oikein kunnolla.

Vaikka kuinka olisi sanottavaa, niin puolueeseen kytkeytyneiden kannattaisi kyllä nyt ihan oikeasti miettiä sanomisiaan.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Ei se kyllä ihan noinkaan ole. Itse linkitin myös saman linkin.

Oikeasti persut ovat nyt siirtyneet sille linjalle että orjailevat lokamediaa. Oikeasti se asia on niin ettei Erosen sanomiset ole mitenkään relevantteja tekemään hänestä jotain erottamisuhria.

Puolueessa jossa ei osata suhteuttaa asioita mittakaavaan, on huolestuttavinta juuri se että siitä ja sen jäsenistöstä on yhtä äkkiä tultava yli-ihmisiä. Sehän on luonnotonta, eihän täällä voida ottaa kaikkien mielensäpahoittajien mielipidettä huomioon vaan pidettävä omasta äänestäjäkunnastaan huoli aidolla tavalla ja tämä on ihan päinvastoin sitä kaikkea.

Mikko Linnalampi

Kaikkein helpointahan olisi ollut jättää se hihamerkkitarina kirjoittamatta ja nyt ei tarvitsisi "orjailla lokamediaa", vai kuinka?

Tuo tarina ei ollut millään lailla relevantti osa PerSujen politiikan teossa, eikä se tuonut mitään lisäarvoa mihinkään. Kuraa se toi niskaan sitäkin enemmän.

Tätä tapahtumaa voisi verrata vaikka siihen, että vaikka pahoinpitely on väärin, ei kannata mennä sössöttämään sille isoimmalle jätkälle aamuöisessä nakkikioskijonossa. Siinä voi saada turpaansa, eikä ainakaan minulta kannata tulla sen jälkeen kerjäämään sympatiaa.

Eronen olisi voinut kirjoittaa bloginsa sisällön ihan asiallisesti tai vaikka sarkastisesti ihan ilman mitään hihamerkkejä. Se ei kelvannut ja nyt vingutaan, miten epäreilu maailma on.

Tiedoksi vaan, että sellainen se maailma nyt kuitenkin on ja sen ehdoilla on pelattava, varsinkin politiikassa. Aika ikävään välikäteen Persujen johto näiden avautujien kanssa on joutunut.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Tiedoksi vaan, että sellainen se maailma nyt kuitenkin on ja sen ehdoilla on pelattava, varsinkin politiikassa. Aika ikävään välikäteen Persujen johto näiden avautujien kanssa on joutunut.

Onhan se ikävää kun osoittavat äänestäjille ja kuulijakunnalle jotain sellaista mikä ei uppoa ei sitten millään.

Mitä tässä sinun mielestä pitäisi tehdä? Kiittää ja olla samaa mieltä erottamisesta vai mitä?

Tiedätkö että yli-ihmisiä en äänestäisi, ihan vain inhimillisiä ihmisiä vaikkapa Erosta joka ei esimerkiksi satiirillaan loukannut yhtään ketään. En minäkään koskaan loukkaannu blondivitseistä. Jos Eronen siis olisi sellainen äänestettävä.

Mut mie saan onneks vielä avautua tässä maassa ihan rauhassa. Olen siitä kiitollinen ettei mua määrää mitkään puolueet.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi
Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Luin tuon sinun kirjoituksen ja siinähän ne tuli todella hyvin kitetytettynä, suosittelen muidenkin sen luettavaksi.

Vesa Väyrynen

Sunna Oksala reakointisi ja toimintasi on juuri sellainen, kuin puppugeneraattorin ohjaajat toivovat. Tulee väistämättä mieleen eräät kokeet Venäjän tieteen historiassa.

Jos" tilaus puolueesi" saa vaaleissa 0,8% ja pari prosenttia jättää epätietoisina äänestämättä, niin kenen pussiin olet pelannut?
Päivän puheenaiheiden koko, kannattaa suhteuttaa huolella koko yhteiskunnan ongelmiin ja niihin haettaviin ratkaisuihin.

Jos valtaapitävät näyttävät sinulle kepakon ja viskaavat sen pensaaseen, ei kannata rynnätä hakemaan. Ihmisen täytyy pystyä ajattelemaan, vaistonvaraisten toimintojen sijaan.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Ota Vesa ensin huomioon se etten ole persu vaan ihan liikkuva äänestäjä joten persujen tässä pitäisi ottaa huomioon itse se mille linjalle lähtevät. En hyväksy sitä että persut joita siis vain äänestin lähtevät sille linjalle että valehteleva media saa olla vaan ja uhriksi otetaan ihan tavallinen pieni ihminen.

Kyllä mie vielä ajatella osaa ihan itse omilla aivoillakin ja luulen että niin tekee moni muukin äänestäjä.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Onneksi meitä sitoutumattomia äänestäjiä ei voi erottaa mistään. Saattaa vaan tulla ikävä aina silloin kun ääniä tarvittaisiin.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Niin ja meillä on vieläpä erinlainen sananvapauskin, siis meillä äänestäjillä. Mut mie äänestäjänä vaadin sitä myös poliitikoilta enkä tykkää yhtään hengettömästä keskustelusta, en mie anna ääniäni hymiseville lampaille.

Henri Kangas

Ilman muuta olisi pitänyt antaa Eroselle fudut. Typerä kirjoitus, pahaan aikaan. Vahingoitti puolueen imagoa, ilman mitään hyötyä. Pikemminkin vahvisti mielikuvaa persuista sosiaalisesti kömpelöinä hörhöinä. Puolueen "foliohattusiipi" pitääkin pikku hiljaa saada kuriin. Mummu vaan takaisin Lieksaan, ja mieluusti Hirvisaari mukaan.

Senaattori itse kävelee nyt todella heikoilla jäillä. Jatkuvat sooloilut ja toistuvat hölmöilyt ovat syöneet uskottavuuden minimiin. Oma arvioni on, että ek-ryhmä näyttää ovea vielä tämän vuoden puolella.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Niin varmaan kirkuu se osa väestä jota tämä koko puolue ei edes kiinnosta. Muuten kuin siten että sitä ei saisi olla olemassakaan.

Tämä maa on nyt sellaisten voimien käsissä että vain henkisesti avartuneet ihmiset pystyy tämän maan pelastamaan. Et nähtävästi kuulu siihen joukkueeseen.

Henri Kangas

Luoja armahtakoon tätä maata teiltä "henkisesti avartuneilta" foliohattujen keräilijöiltä. Sinunkin kannattaisi varmaan välillä poistua koneen ääreltä salaliittoteorioita surffaamasta. Menisit vaikka ulkona käymään.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Voi sua Henri, ei se mitään auta vaikka kuinka yrittäisit minua alistaa. En pysty alistumaan. Ulkoilutkin on hoidettu eikä sinun tarvitse olla huolissasi minun nettiajoistani. Kaikki sinustakin kumpuaa pelkästä tuskasta ja ahdistuksesta sillä mitään rakentavaa en niissä näe, saati myötätuntoa taikka tunneälyä.

Henri Kangas

Voi hyvänen aika. Sanattomaksi vetää.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Ei kyllä haittaa sinun kohdallasi vaikka vetäisikin.

Henri Kangas
Vesa Väyrynen

"Jos valtaa pitävät näyttävät sinulle kepakon ja viskaavat pensaaseen, ei kannata rynnätä hakemaan. Ihmisen täytyy pystyä ajattelemaan, vaistonvaraisten toimintojen sijaan".

Tuo lause sopisi yhtähyvin perussuomalaiselle puolueelle, kuin yksittäisille ihmisille. Kirjoitin vähän keljusti, mutta tässä asiassa ansaitsemme sen, niin minä, sinä kuin perussuomalaiset yleensä.

Miksi Soini vaikenee? Se on viisaampi kuin me, tuntee pelin, eikä anna vedättää. Sillä on oma suunnitelma, eikä aikomustakaan olla osa, jonkun muun suunnitelmaa.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Tässähän nimenomaan taistellaan sitä kepakon heittäjää vastaan eikä rynnätä sinne pensaaseen mihin valtaisa lokaava mediavalhe sitä osoittaa.

Irmeli Koivuhalko-Pyjama

Vanhoille puolueille lehdistön avittamana ei mikään sovi paremmin kuin persujen keskinäiset ristiriidat. Nyt pitäisi kaikkien Perusässien mennä itseensä ja miettiä miksi ovat touhussa mukana alunperin olleet. "Emme halua eliitiksi vaan olla tavallisen ihmisen puolella"

Toimituksen poiminnat