Sunna Sari Mielipide voi muuttua, ajat voi muuttua, eilen olin ja tänään olen, huomisesta en tiedä, elämästäkin vain vähän.

Ns "rasistit" jäivät ilman puoluekotia

Nyt alkaa hirvittämään tämä maailmanmeno, varsinkin tämä meidän oma suomalainen meno ja meininki. Puhun tässä ehkä viimeistä kertaa sillä alan olla lopen kyllästynyt tähän menoon.
Se meno mitä tarkoitan, on se ihmisten leimaaminen samaan aikaan tapahtuu alati kummallisuuksia.

Olen ajatustavaltani kuvitellut olevani sitä perussuomalaista ihmistä. Mielestäni perussuomalainen ihminen arvostaa omaa maata ja omaa kulttuuriaan silti väheksymättä muita kulttuureja. En väheksy mitenkään kenenkään afrikkalaisen kulttuuria, en väheksy myöskään mitään saksalaista kulttuuria tai yleensäkään minkään maan kulttuuria. Enkä välitä siitä minkä värinen iho on, sillä silläkään ei ole mitään merkitystä missään muussa kuin tuntomerkeissä.

Mutta me ei voida sulautua samaksi puuroksi eikä varsinkaan siten että joku vieraampi kulttuuri nousee minun elämäni kulttuurin yläpuolelle jopa niin, että minut voidaan leimata rasistiksi tai ulkomaalaiskammoiseksi. En kammoa ulkomaalaisia tai kulttuureja mutta en ole halukas maksamaan kaikesta ihanuudesta mitä tänne tuodaan. En varsinkaan siitä rikollisesta kulttuurista olisi valmis maksamaan penniäkään. Itseasiassa muukalaiskammoa ei ole olemassakaan, sillä tänne saa minun puolestani tulla vaikka toiset 5 miljoonaa ulkomaalaista asuttamaan tätä maata, tilaahan täällä on.

Mutta miksi meno minua hirvittää? No yritänpä tällä omalla tavallani sen kertoa. Jos nyt joku ei tiedä, olen alkanut tänne kirjoittamaan silloin sillä kirjoituksella; Heitin kukkahatun nurkkaan ja minusta tuli rasisti, joka oli tietysti otsikkona ihan täysin parodiaa. Sillä aidostihan minusta ei tullut rasistia vaan aukaisin silmäni tälle monikulttuurisuuden sokeudelle ja ihannoimiselle ja heräsin naiviuden unesta tosielämän realismiin. Kirjoitus löytyy jos joku haluaa blogeistani sen lukea,  vaikka se ei ole mitenkään relevanttia tähän muutoin. Ainoastaan siten että olen liikkuvana äänestäjänä lähtenyt etsimään keinoa, miten näihin asioihin voisi vaikuttaa ja ketä äänestää jotta pienen tavan kansalaisen aito huoli menisi sinne norsunluutorniin asti. Kansalaisaktiiviseksi totuuden etsijäksi niin sanotusti.

Minä en nyt tässä mollaa Perussuomalaisia puolueena tai sitä kannattavia ihmisiä, en kansanedustajia vaan osaa siitä porukasta. Vaikea tietää ketä, koska ei oikeata tietoa paljoa ole annettu edes sieltä heidän puoleltaan. Jokainen minun tavallani ajatteleva ihminen siis tietää tämän turhanpäiväisen rasistiksi leimaamisen ja sen syyn mistä ihmisten ahdistus kumpuaa, eli sieltä köyhyydestähän se lähtee. Meillä "omat" tavan kansalaisten lapset syrjääntyvät vauhdilla, heidän eteen en näe tarpeeksi toimia, kuten näen mieletöntä voimaa käytettävän hoitaa vieraasta kulttuurista tulevien lasten hyväksi tehtävän.

Tein päätöksen äänestää Perussuomalaisia, sillä koin siellä olevan juuri niitä arvoja mitä minä arvostan ja luotin siihen, että he lähtevät niitä arvoja myös ajamaan ja kritisoimaan, vastustamaan tätä köyhyyttä ja mielivaltaista kukkahattuilua. Vastustamaan ihmisten leimaamista ja tuomaan esille syitä miksi ihmiset ovat vihaisia ja turhaantuneita. Miten kävi? Nyt kun ollaan oltu norsunluutornissa itse, onkin meno mennyt sairaammaksi mitä se oli esimerkiksi vuosi sitten.

Facebook ja internet, esimerkiksi tämä Puheenvuoro blogi on muodostunut yhdenlaiseksi temmellyskentäksi ja jopa vaikka ette uskoisi, tämä vaikutus pienen ihmisen elämään voi jollain olla varsin kohtalokastakin. Kuten Halla-ahokin sanoi, toimittajat kyttäävät fb:ssä eritoten Perussuomalaisten sanomisia mutta nyt alkaa tuntumaan että joku tai jotkut ovat ruvenneet tämän ilmiön orjiksi.

Perussuomalaisten piti ajaa asioita maahanmuuttoa kritisoiden, köyhyyttä kritisoiden, luoda pohjaa tuotannolliselle työlle enemmän, sillä jokainen varmaan tajuaa sen, ettei meillä tule sitä rahaa kiertoon ellei meillä panosteta tuotantoon. Tuotannosta tulee se raha jolla palkataan poliiseja, sairaanhoitajia, maahamuuttoviranomaisia, maahanmuuttajien työpaikkoja, vanhusten hoitoa, lasten hoitoa ym eli julkista sektoria. Kaikki tämä on olemassa sitä varten että tuotannossa työskentelevät ihmiset saa sen työrauhan touhuta tähän maahan valuuttaa. Jopa Hakkaraisen saha laulaa tälle maalle rahaa millä näitä julkisia toimia pyöritellään.

Mutta miten kävi? Sanotaanko että pannukakusta tuli pannukakku, jos joku tietää mitä tuo sanominen tarkoittaa.

Ensinnäkin olen tosi kiitollinen että protesti sai kovasti tuulta purjeisiin ja tuli JYTKY, pelottaa vain että orjailemalla siellä norsutornissa kaikkea tätä valtaa pitävien ajatuspoliisimaista linjaa, tässä onkin tulossa erittäin nolo nytky. En kertakaikkiaan voi käsittää sitä että itse maahanmuuttokritiikillä ratsastanut puolue lähtee leimaamaan ihmisiä rasisteiksi. Ja tätä on tapahtunut, kylmästi lähetetään ero uutinen puolueesta, sillä eilenkin kuulin näin tapahtuneen eräälle persujen rivijäsenelle. Kun sanoit sitä ja tätä ulkomaalais tai vihapuheeseen verrattavissa (minkä siis valtaapitävät ovat määritelleet vihapuheeksi) joudut eroamaan tästä puolueesta ja piste.

Kylmästi piste antamatta minkäänlaista ymmärrystä tai empatiaa että ihminen olet ja erehtyväinen ja ennenkaikkea kansalainen jonka ääni kyllä kelpasi jytkyyn. Käsittämätöntä toimintaa erotella rivijäseniä, Köyliön kunnanvaltuutettu oli eräs huvittavimmista esimerkeistä. Kukaan oikeasti joka tuntee tämän valtuutetun ei voi hyvällä tahdollakaan sanoa häntä rasistiksi. Hän vain vastasi ehkä jo paljon aiemmin alkaneeseen keskusteluun ääriprovoojalle eikä edes tiennyt koko asiasta mitään ennenkuin oli joutunut myrskyn silmään. (Enkä keskustele tästä enempää)

Sitten alkoi mieletön kohina, tuli lisää kohinaa ja tämä Erosgate hihamerkkeineen sai viimeistään melkoiset mittasuhteet ja kuvittelin eläväni jonkinlaisessa absurdistanissa. Sen absurdian siihen toi ehkä kaikkein suurimmalla voimalla itse Perussuomalaiset tuomitsemalla omaa väkeään rasisteiksi, erottamalla kansanedustaja ryhmästään ja huomio se tärkein, leimaamalla äänestäjiään rasisteiksi.

Nyt en tiedä missä mennään? Peruss. ei enään kritisoi maahanmuuttoa tai puolusta ihmisen mielipiteen ja sananvapautta. Olen tyrmistynyt siitä että itse väki, jotka katsoo olevansa perussuomalaisia, hyssyttelevät kuoliaaksi ihmiset joihin tämä aivopesu ei mene enään perille. Perussuomalaiset nimenomaan pääsivät jytkyyn puolustelemalla sanan ja ilmaisunvapautta. Sitä sananvapautta se Soinikin on käyttänyt. Kyllä kansa tietää ja kansa muistaakin.

On sanottu että linja pitää, siis mikä linja, se entinen vaiko nykyinen? On sanottu että ei saa kaveria jättää ja pitää seistä yhtenä rintamana, siis seisooko James nyt yhtenä rintamana? Seisoo seisoo, puolustaa henkeen ja vereen Perussuomalaisia ja kehottaa sitä niin muitakin tekemään. Samaan aikaan luen Tom Packalenin fb kirjoitusta jossa lukee näin:

Tom Packalen Minä esitin Hirvisaaren erottamista ja mielestäni hän ei saisi palata jos haluaa pitää Erosen avustajanaan. Heidän toimintansa vahingoittaa puoluetta, eikä siinä mikään selitys auta! :(

Oikeasti tuo on skitsofreenistä.  Kenen heidän toiminta ja mikä toiminta se Erosen vitsikö? Kukaan omilla aivoilla ajatteleva ei tuota enään käsitä. Eikä minuun uppoa mitkään aatteet että seistään ja pidetään yhtä, puolueen aatteen mukaan ei voi seistä jos itse aate on hukattu mihin lie monikulttuurisuus ihanteen kumarteluun tai niiden ihmisten kumarteluun jotka harjoittaa ja pitää niin ihanana tätä monikulttuurista ihannetta. Ollaan siis ruvettu lampaiksi ja minä en tykkää lampaiden kanssa määkiä samaan tahtiin, sillä minä olen voimakas oma itseni enkä mikään lammas. Olen mieluummin koira joka räksyttää epäoikeudenmukaisuuksien haistessa pahalle.

Saanko vielä kysyä joiltain perussuomalaisten jäseniltä, mikä ihme ja kumma siinä on, että te olette edelleen uskollisia Perussuomalaiselle puolueelle, vaikka teiltä on vedetty puoluekirjakin pois lompakosta? Sanokaa mistä tuollaista lojaaliutta tulee ihmiseen, se on minusta nimittäin todella käsittämätöntä. Ettekö vain uskalla herätä illuusiostanne? Ettekö vielä usko sitä, että siellä norsunluutornissa nämä huippupolitiikot unohtavat kohta kansalaisensa, sillä rahaa on elämiseen ja mukavuuksiin. Toisin kuin niillä äänestäjillä jotka jäi sinne kentälle odottelemaan, ensin annettuaan valtakirjan ja mandaatin asioiden hoidolle.

Minä en ole suinkaan rasisti, mutta olen huolissani siitä että ulkomaalaiset on nostettu jalustalle jo niin korkealle ettei heiltä saa enää edes kysyä papereita, ei saa ilmoittaa etsintäkuulutuksissa ihonväriä tai kansalaisuutta vaikka se tiedetään, että eivät ole suomalaisia taustoiltaan. Ihmettelen että miten niitä rikollisia saa sitten kiinni jos ei saa edes kysyä normaalia asiaa kuten henkkareita? Ei minun puolestani ole kukaan loukkaantunut missään maassa. Irlannissa asuessa gardat kyseli papereita vähän väliä. Kyllä he lopulta oppivat minut tunnistamaankin kun kuljin kokkivaatteet päälläni töihin, hihamerkki oli kädessäni ja siinä oli suomen lippu ja rinnuksissa luki nimeni. Juu, Irlannissa saatetaan kävellä uljaasti työvaatteet päällä töihin.

Ja edelleen olen huolissani maahanmuuton kaikista ongelmista mutta oletteko te yhtään enempää kuin esimerkiksi Päivi Räsänen. Ruvetkaa puhumaan jo asiallisesti näistäkin asioista.Miten minusta tuntuu että vaikka olen liikkuva äänestäjä jäin puoluekodittomaksi? Ehkä odotin liikoja. Nyt vain haluaisin tietää olenko ihan yksin ajatusteni kanssa? Teen itse oman olkiukkoni nyt, että olen huono kirjoittaja ja surkea pieni mitättömyys jonka kirjoituksia ei voi ottaa tosissaan. Mutta uskokaa tai älkää, kirjoitan minä siitäkin huolimatta tai muuten räjähtää pää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (95 kommenttia)

Käyttäjän esaolkoniemi kuva
Esa Olkoniemi

Näin se menee, sinun äänesi kelpaa puolueelle, mutta muuten pidät mielipiteesi sisälläsi, sillä puoluejohto määrittelee ne sinun puolestasi.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Minä olen SMP:läisen kodin kasvatti. Liityin puolueen jäseneksi nuorena miehenä 1967. Aikuisena 80- luvulla olin kunnanvaltuutettu (smp) Haukiputaalla. Olin myös kaksissa eduskuntavaaleissa ehdokkaana ja kerran Mauno Koiviston, Koivisto oli SMP:n presidenttiehdokas, valitsijamiesehdokkaana. Perussuomalaisiin liityin heti puolueen perustamisvuonna 1995 ja SMP:n loputtua. Olen käynyt lukuisat puoluekokoukset noissa molemmissa puolueissa. Nyt olen perussuomalainen valtuutettu täällä Haukiputaalla. Olin myös ehdolla eduskuntaan, mutta minua ei valittu. Koskaan tämän 45 vuotta kestävän kyläpolitiikon urani aikana ei minulle ole puoluejohto neuvonut tai tullut sanomaan sitä, mitä en saa kirjoittaa tai sanoa tai miten minun pitää toimia kunnallispolitiikassa. Ei koskaan! Minusta tuntuu jotenkin kummalta, enkä aina tahdo ymmärtää, että miten joillakin henkilöillä on tuollaisia vaikeuksia. Johtuneeko siitä, että jotkut ovat asettaneet itselleen suuria tavoitteita puolueen riveissä ja kun ne eivät ole toteutuneet, ryhdytään katkerana etsimään syitä ja syyttelemään puoluejohtoa? En tiedä, tuli vain mieleen tuommoinenkin kysymys. Minä pärjään ja sopeudun. Soini tai kukaan ei tule sanomaan mitä minun tulee ajatella tai tehdä. Olen perussuomalainen sydänjuuriani myöten, vaikka en tulisi valituksi mihinkään. Haluan vielä sanoa, että täällä näyttää olevan useampia puolueelle katkeria epäonnistujia! Ihmiselle on kuitenkin tärkeintä, että on omaan itseensä tyytyväinen ja tasapainossa omien tavoitteidensa kanssa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

On todella mielenkiintoista havaita, kuinka sitoutumattomat ja puolueeseen kuulumattomat ovat ryhtyneet kantamaan puolueen tulevaisuudesta huolta. Ei muuta ku tervetuloa remmiin ja sitä kautta muuttamaan puoluetta mieleiseksi. Puoluekokoukset pidetään kahden vuoden välein. Tervetuloa!

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Okei..

Pointti tullut kylläkin jo selväksi mutta mitään ymmärrystä en tästä löydä sille asialle mitä minä kritisoin, sitäkö se perussuomalaisuus onkin, täysin empatiakyvyttömyyttä ymmärtää sitä läpileikkausta tästä kansasta ja pistetään puolue puolueena ihmisten edelle?

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Kaiken sen tunteen yritin saada tuohon ja siitä tuli noin pitkäkin ja paljon jäi sanomattakin kun alkoi teksti venyä ...mutta kaikella on tarkoitus kuitenkin herättää kritiikin voimalla että haloo...katsokaa nyt mihin suuntaan tässä ollaan menossa. Säälittää koska tosi hyviä tyyppejä on innolla lähteneet mukaan ja nyt he miettii että onko tässä enää mitään mieltä. Miten yksikään persupolitiikko saa mitään ääniä jos hänen pitääkin muuttaa itsensä täysin erinlaiselle identiteetille..muuttua siis kriittisestä kaiken suvaitsevaksi tai oikiammin sanotaanko lume suvaitsevaksi.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Mistä tommosta olet päähäsi saanut? Perussuomalaiset on ainoa todellinen isänmaan ja vähäväkisen kansanosan puolustaja. Kannattaa seurata eduskunnassa käytyjä puheenvuoroja, aloitteita jne. Se on kuitenkin selvää, ettei puolue voi yksittäisten tyytymättömien ihmisten mielipiteiden mukaan elää! Puolueella on puolukokouksissa vahvistetut ohjelmat joiden mukaan mennään. En minäkään ihan kaikkeen ole täysin tyytyväinen. Toki on asioita joiden halauaisin olevan toisin, mutta täällä mesoamisella ja omaa puoluetta ja sen johtoa arvostelemalla asiat eivät parane. Politiikka jos mikä on joukkuepeliä javalitettavasti kaikkista siihen ei ole koskaan. Jos meitä on vaikkapa kolme ja minä sanon että punanen talo on kommein, sinun mielestä vaikkapa sininen ja kolmannen mielestä keltanen. Okei, meillä jokaisella on oikeus tykätä eriväreistä, mutta jotenkin meidän pitää päättää talon väri, eikö? Otetaan ja äänestetään eri vaihtoehdoista ja jos valitsemasi väri ei tule valituksi, lähdetkö läpyttämään ja haukkumaan meitä kahta sosiaalisessa mediassa?

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Kuten sanoin, minä haukun aina kuin rakkikoira epäoikeudenmukaisuuksille eikä ne mitenkään asiat muutu vaikka sanoisit mitä, ainoastaa ymmärtämällä asiantilan voisit saada tälle asialle jo jotain antiakin.

Kummallista että ruvetaan moittimaan mesoamisesta vaikka itse kyllä mesotaan koko ajan, media tekee sitä ja media tekee tätä...pitäis ehkä vähän katsoa jo peiliin.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Hyvin purit tuntemuksia. Puolue(kin) on elävä "möykky", joka kehittyy jokaisen tapahtuman seurauksena johonkin suuntaan. Suunta voi välillä olla sinne ja välillä tänne. Esim. nyt oli askel yhteen suuntaan joidenkin toimesta, mutta vain yksi askel ja vain joidenkin toimesta. Esim. sinä olet reagoinut tuohon askeleeseen, kuten moni, ja se itsessään saa astujia miettimään taas seuraavaa askelta. Sieltä se tie ja ne tavat löytyvät. Ei siis kannattane yhden tai ihan muutamankaan tapauksen takia tehdä nopeita päätelmiä.

Nämä rangaistukset aiheuttavat sen, minkä rangaistukset yleensäkin, eli niihin turrutaan ja ne menettävät voimaansa. Sen lisäksi ne "houkuttelevat" rangaistuksia vastustaneita ilmaisemaan erimielisyyttään pontevammin. Nostavat siis vastarintaan, jota on estänyt myötämielisyyden halu. Kaikki tämä ja monet muut asiat pitävät puolueen eläväisenä ja muuttuvana. Toivon mukaan siis oikeaan, järkevään suuntaan.

Käyttäjän Juba kuva
Juba Ojala

Ehkä Perussuomalaisetkin tajusivat, ettei siellä eduskunnassa pysty mitään muuttamaan. Sitä sitten pikku hiljaa kyynistyy ja muuttuu samanlaiseksi lässyttäjäksi kuin nyt siellä olevat 161 muuta "kansan edustajaa" [sic].

Jos sama Soinivetoisuus jatkuu, niin puolue hajautuu useiksi eri ryhmiksi. Tulee olemaan Soini + pari muuta Soinin persvaon tuulensuojassa eduskuntaan päässeitä hyssyttelijöitä ja sitten tämä ääriräksyttäjien protestiryhmä, kuten vaikkapa Muutos. Huonoa taktikointia, koittaisivat pitää edes ne kulissit pystyssä.

Usko demokratiaan katoaa aina tämänkaltaisissa tilanteissa. Nykyinen hallitus takaa ja osoittaa sen, ettei mitään saada aikaan. Ja jos jotain saataisi päätettyä, niin hidas järjestlemä takaa sen, että vaikutukset tulevat liian myöhään.

"Niinku Stube räppäs, bullshit systeemi, paska meininki
Lepää rauhassa vaik tää ei oo hiljasen hetken hetki"

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Hieno ja rehellinen kirjoitus nykyisestä tilanteesta. On jotenkin kummalista, että puolueen johto saa heittää minälaista slougania tahansa ja saman aikaisesti tuomita jäseniä mediassa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sunna, lohdullista on että uusselantilaiset eivät tunnu lausuneen vielä mitään uutta asian tiimoilta :) Niiden asioiden ajamisesta joita pitää tärkeinä ei kannata luopua. Sitä varten meillä on pelit ja näppikset joilla paahtaa aina kun siltä tuntuu.

Sitoutumattomana ei ole edes mitään moraalista sidettä roikkua jonkun poppoon mielipiteissä vaan voi ilmaista itseään vapaasti asia kerrallaan. Vaalien tullen voi sitten aina katsoa, että mikä porukka on parhaimmin eväin liikkeellä. Omat vikansa kaikissa on, ei siitä mihinkään pääse.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Just kuten Tuure sanoo. Ei mitään lisättävää eikä pois otettavaa. Mutta mehän olemmekin paljon nähneitä vanhoja jääriä.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Käsitin että Tuure puolustaa sitä sitoutumattomuutta jota sinä taas et.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sunna, sitoutumattomuus on tärkeää ennenmuuta asioihin julkisesti kantaaottavalle ihmiselle, joka ei toimi politiikassa. Tosin sitoutumattomuuskaan ei aina pelasta, kuten Helena Erosen tapauksessa nähtiin koska työnantaja sattui olemaan puolueeseen sitoutunut kansanedustaja. Tarvittiin muutama uutiskiimainen toimittaja ja se oli siinä.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Sellaiseen median mukaan ei kannata lähteä..ihmiset ei ole niin tyhmiä. Olisivat kuitanneet Persutkin sen sille kuuluvalla tavalla.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Eduskuntaryhmän "suositus" Hirvisaarelle Erosen potkimiseksi pois oli turhaa hätäilyä, mikä johti siihen että tapahtumiin syytön Hirvisaari piti erottaa jotta eduskuntaryhmä säilyttäisi edes jotenkin kasvonsa. Pelejä nämä asiat paljolti ovat, eikä mitenkään käytännön politiikkaan vaikuttavia.

Jutsu Mäkinen

Ilmeisesti persukansanedustajilla on niin kiire opetella käyttämään veistä ja haarukkaa ettei aikaa jää äänestäjille.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Ehkä he opettelevat salonkikelpoisiksi..ehkä heille käy kuten muillekkin vanhoille politiikan konkareille..vieraantuvat kansalaisista kunnes tarvitaan taas jatkoaikalappua.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Täytyy Sepolle vielä selventää yks juttu..meikä on kuulunut ja koko suku kuulunut aikoinaan SMP puolueeseen ja olen itsekkin siellä vaikuttanut jo yli 25 vuotta sitten. Suvustani löytyy useita kunnallispoliitikoita intohimoisina SMPläisinä. Rovaniemellä siis...etten minä ihan totaalisen tietämätön ole tästä puolueesta, olen hoitanut SMP:n kirjanpitoakin aikanaan. Mutta ei ennen vanhaan äänestäjiä ruvettu valikoimaan.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Sitten vielä Sepolle lisää kun hän niin pitää sitoutumattomuutta jotenkin pahana asiana. Ennen vanhaan nimenomaan kaivattiin enemmän niitä sitoutumattomia puolueisiin jotta sellaiset edellisiin puolueisiin sitoutuneet eivät toisi niitä vanhoja habituksiaan siihen omaan aatteeseensa.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Seppo ja muut vanhat SMPläiset, muistan ihan elävästi kun silloinkin maahanmuuttokritiikki oli yksi voimakkaimmista puolueen aatteista. Muistan ihan selvästi kun julkilausumaa tehtiin että jotai stoppia pitää alkaa tekemään asialla JO SILLOIN. Nyt nämä vanhat SMPläiset on yhtäkkiä unohtaneet jo sen vaikeudenkin miten saada äänestäjiä ja pitää heidät jopa.

Petri Kivikangas

Muutos vie aikaa, ja se edellyttää eduskuntavaaleissa suurinta äänisaalista. Oli täysin selvää, että media jatkaa samalla linjalla kuin se jatkoi ennen vaalejakin. Perussuomalaiset on uhka "establishmentille". Media myös kokee asemansa uhatuksi, kun tieto välittyy nykyään paremmin muita väyliä pitkin, ja erityisesti Perussuomalaiset ovat näitä muita väyliä hyödyntäneet.

"Peruss. ei enään kritisoi maahanmuuttoa tai puolusta ihmisen mielipiteen ja sananvapautta."

Puolueen kannanotot ovat viimeaikoina keskittyneet Kreikan tukipaketteihin. Tämä on kuitenkin ymmärrettävää, koska lyhyellä tähtäimellä nämä tukipaketit ovat Suomelle tuhoisampia kuin maahanmuuttopolitiikka. Olen itse kriittinen maahanmuuttopolitiikan suhteen, mutta mielestäni tällä hetkellä ylivoimaisesti tärkeintä on rahoituskriisin hoitaminen.

"Olen tyrmistynyt siitä että itse väki, jotka katsoo olevansa perussuomalaisia, hyssyttelevät kuoliaaksi ihmiset joihin tämä aivopesu ei mene enään perille. Perussuomalaiset nimenomaan pääsivät jytkyyn puolustelemalla sanan ja ilmaisunvapautta. Sitä sananvapautta se Soinikin on käyttänyt. Kyllä kansa tietää ja kansa muistaakin."

Kannattaa kirjoittaa aiheesta kansanedustajille. Tuntemani PS-edustajat kyllä ovat sananvapauden kannattajia, mutta saattaa olla että he eivät ole vain ymmärtäneet tuoda sitä riittävän hyvin julkisuudessa esiin.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Kukakohan osaisi määritellä missä maahanmuutokriittisyys loppuu ja rasismi alkaa. Sehän taitaa olla se yksi syy miksi asioita on helppo väittää rasistisiksi tai maahanmuutto kriittisiksi. Sitten päästään vain siihen että riidellään vain siitä kumpaa mikäkin asia on.

T: Marko "Pölhöpopulisti" Salo

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Rasismin raja on hämärtynyt mutta itse ainakin tiedän itsestäni etten ketään syrji mitenkään ja tiedän senkin ettei tämä maa syrji mamuja. Jos mie sanon vaikka että maahanmuutto aiheuttaa ongelmia niin yleensä siihen sanotaan että olet suvaitsematon etkä ajattele raukkojen tilannetta ja etkö halua auttaa hädässä kärsiviä..sitten sanon siihen jotain että haluan joo tosiaan auttaa mutta sinne omiin maihin olisi se apu parempi kuin tuoda tänne niitä autettaviksi. Sinnehän jää suurin osa ilman apua.

Sitten tuleekin olet; rasssiiisti, olet naaatssissti..olet ksenofoobikko ja siihen se keskustelu yleensä tyrehtyykin.

Jorma Laine

Niin kauan kun asioita käsitellään realistisella pohjalla, kumpaankaan suuntaan vääristelemättä ja vain asiaan liittyviä henkilöitä koskien, se on ok.

Jos sen sijaan asioiden taustat, vaikkapa rikoksien yhteydessä tekijän ihonväri tai kulttuuritausta vaikuttaa asian käsittelyyn alkaa se rasimin raja jo olemaan varsin lähellä.
Tietysti samaan kategoriaan kuuluu myös yleistävät kommentit tiettyjen kansallisuuksien kollektiivisestä syyllisyydestä jos muutama heistä syyllistyy rikokseen, Tilastollisten harhojen käyttö tosiasioina (Ns. Suomen raiskaustilasto sisältää ainaki potentiaalisen harhan, todellisuutta en tiedä, kun ei ole lukuja saatavilla) tai muu vastaava loogisuutta loukkaava väite kohdistuen johonkin tiettyyn ryhmään, yleensä vähemmistöön.
Tai jos tietty ryhmä yleistetään "suomen vaarallisimmiksi rikollisksi" vaikka tilastotkaan ei sitä tue..

Tälläisissä tapauksissa on se rasimin raja varsin lähellä. Ja näitähän riittää etenkin blogistaneissa kautta maan.. ja myös maailman.

Kalle Lehtonen

Rasismi = syrjintä rodun perusteella. Vaikea ymmärtää?

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

No ei minulla ainakaa ole tuota vaikea ymmärtää. Itse en ainakaan syrji rodun perusteella. Jos syrjin niin syrjin sen ihmisen ominaisuuksien perusteella esimerkiksi jos en tykkää jostain henkilöstä niin syrjin sitä senverran etten huoli sitä elämääni mutten minä sen itseni syrjimän elämäänkään ole mitään syrjivää tehnyt, en vain välitä siitä omaan elämääni peilaten. Mutta se ei ole syrjintää jos kapinoin tänne ryöstäytynyttä maahanmuuttoa ja sitä että tämä suomi toimii kaikille sossutoimena.n

kati sinenmaa

On vain niin, että ihmisillä on rodulliset ominaisuudet muuallakin kuin ihon värissä; myös luonne tuo esille erilaisuutta, joka ilmenee esim stereotypioina; Ei se tyypitys tule mistään olemattomuudesta, vaan kyllä se on tuhansien vuosien käyttäytymisen seuraantaa.

Sitten on sekin, että eri rotujen kulttuureissa ei välitetä opettaa luonteen lujuutta siksi, että koko rotu omaa laiskan luonteen, joka toimii itseään ruokkivasti:; suomalaisen luonne on ahkuruudessa; meillä lapset onb bruukattu kasvattaa työn tekoa kunnioittavaksi. Tosin nyt meillä ei enää kasvateta lapsia työntekijöiksi, koska valtaeliitti julistaa, että Suomeen tuotetaan parhaillaan miljoonittain ihmisiä, joiden kontolle laitetaan kaikki työt...
Eikä sovi unohtaa positiivista syrjintää, joka myös tehokkaasti estää suomalaisten työllistymisen. Eikä sovi unohtaa, että koko Euroopassa on valtava nuorisotyöttömyys, jonka seurauksena syntyy yhä vakavampia mellakoita, kun työttömien nuorten seuraan tuotetaan vielä miljoonia nuoria kulttuureista, joissa ei edes kunnioiteta työtä.

Yksikään suvaitsevainen ei ottanut huomioon sitä, että muualla kulttuurit eivät kunnioita alkuunkaan työntekoa, vaan laiskuutta, juopottelua, lehtien pureksintaa, naisten halveksuntaa,... Jopa maahanmuuttajien uskonnon pyhät kirjat opettavat, että naisilla ei ole ihmisarvoa... Kun mittana on miehen arvo, ja juuri se pitää olla mittana, koska jos mittana käytettäisiin naisen arvoa, joka on korkeintaan puolet miehen arvosta, niin silloin miehellä olisi tupla-arvo -- joka on tietysti totta sekin.

Jussi Halla-aho on ainoa, joka on älyllisesti kirjoittanut maahanmuuton ongelmista. Loput persuista ovat korvat luimussa häntä koipien välissä odottamassa, milloin suvaitsevaisten ruoska taas viuhuu.... -- Ainii! Nyt jopa Jussi on lopettanut ja hänkin on siirtynyt kiltisti suvaitsevaisten eteen rukoilemaan armoa

Jorma Laine

"Yksikään suvaitsevainen ei ottanut huomioon sitä, että muualla kulttuurit eivät kunnioita alkuunkaan työntekoa, vaan laiskuutta, juopottelua, lehtien pureksintaa, naisten halveksuntaa,... Jopa maahanmuuttajien uskonnon pyhät kirjat opettavat, että naisilla ei ole ihmisarvoa..."

Muualla = vain suomessa arvostetaan työntekoa?

Kannattanee mennä sanomaan tuo vaikkapa USA:n tai Japaniin... myös Aasia yleisemminkin on ihan hyvä kohde tuolle lausunnolle..

"Rodulliset ominaisuudet ovat muuallakin..."

Voin muuten kerätä tänne Tampereelle nopeasti tuommoiset pari sataa lapsena/vauvana maahan adoptoitua henkilöä joille voisit tietysti tuonkin sanoa.
Ihan omasta kokemuksestani voin mainita, ettei heistä erota MILLÄÄN LAILLA heidän rotuaan ilman ihonväritsekkausta.

Nuo Sinun rotumäärityksesi ja käsityksesi on jostain 200 vuotta vanhasta opuksesta kotoisin.. eikä niillä ole minkäänlaista relevanttiutta ollut enää vuosikymmeniin edes keskusteluissa saati reaalimaailmassa. Ainoita "rodullisia" piirteitä mitkä todistetusti liittyvät rotuun on tietyt sairaudet jotka on yleisempiä joillain roduilla kuin toisilla sekä se fakta, että fysikaaliset ominaisuudet vaihtelevat rodullisesti. Tämä ilmenee etenkin urheilun saralla.

Tieto voittaa aina uskon. Näissäkin asioissa.

Eero Toimaala

Rasismi on sitä, että etniset ryhmät pannaan hierarkiaan, joka ei huomioi yksilöiden ominaisuuksia missään käänteessä.

Maahanmuuttokriittisyys on sitä, että etnisten tai uskonnollisten ryhmien tähänastisen sopeutumisen perusteella uusille tulijoille laaditaan sopeutumisennuste, ja sen ollessa heikko ei kyseisen ryhmän maahanmuuttoa sallita kuin yksittäistapauksissa, joissa yksilö on laadukkuutensa osoittanut.

Petri Kivikangas

Koko asia helpottuu huomattavasti, kun kouluttamattomien maahanmuutto lopetetaan kokonaan.

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

"Saanko vielä kysyä joiltain perussuomalaisten jäseniltä, mikä ihme ja kumma siinä on että te olette edelleen uskollisia Perussuomalaiselle puolueelle vaikka teiltä on vedetty puoluekirjakin pois lompakosta?"

Jos tarkoitat jäsenkorttia, niin sellaista perussuomalaisilla ei ole ollenkaan.

Minä olen ollut aktiivinen perussuomalainen vasta tämän vuoden alusta, vaikka politiikkaa olen seurannut ammattini puolesta vuodesta 1984.

Perussuomalaiset oli minulle ainoa vaihtoehto siksi, että se on viimeinen uskottava mahdollisuus lopettaa tämä hulluus. Pienistä alle prosentin sirpalepuolueista ei siihen ole, koska massa ei riitä.

Suomen pahimmat ongelmat ovat holtiton rahan syytäminen Euroopan Unionin roistovaltioille ja järjetön maahanmuuttopolitiikka. Näissä molemmissa on kysymys rahasta ja valinnoista. Haluammeko menestyvän Suomen, sellaisen, jossa suomalaisten on hyvä asua, vai emmekö halua.

Nähdäkseni puolueen kansanedustajat (ja muu väki) tekee hartiavoimin töitä näiden epäkohtien korjaamiseksi. Kun tiedämme, että näitä asioita on hoidettu päin prinkkalaa jo 20-30 vuotta, ei niiden korjaaminen onnistu yhdessä vuodessa. Saavutetuista tuloksista voi vetää yhteenvedon vasta seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Nyt ei ole aika jättää leikkiä kesken.

Pää kylmänä ja rivit suorina, vaikka media tekee kaikkensa leimatakseen meitä.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Tuo ilmaus että jäsenkortti pois lompakosta kuvaa sitä että ihminen on maksanut jäsenmaksun ja se puolue yksipuolisesti vetää ihmisten jäsenyyden pois kokonaan.

Juu seiskää yhtenäisessä rivissä mutta rivit harvenee..sillä kukaan ei todella jaksa uskoa siihen illuusioon että tämmöinen porukka joka on epäreilukerho omille voi olla kenellekään reilu.

Sanokaapa oikeasti miten Perussuomalaiset yhä harvemmilla riveillä mitään Eu politiikkaakaan hoitaa, on siihen herääneet jo muutkin puolueet?

Käyttäjän joolsa kuva
Jorma Santahuhta

Vaakakupissa on kaksi asiaa:
1) Myynkö moraalin ja sananvapauden politiikkaan sitoutimisella
2) Olenko mukana ainoassa tällä hetkellä mahdollisessa väylässä vaikuttaa

vaikea päätös.

Tasapainovaakahan on sellainen laite jossa kuppeihin tulee välillä enemmän punnuksia ja toisesta kupista voidaan punnuksia tai mitattavaa ottaa pois. Ihanne olisi että koko vaakaa ei olisi vaan hyvät painavat kultaharkot olisivat vain narun päässä killumassa. Mut ei oo. Tällä viikolla on puntteja enemmänkin siis tasattu sen suhteen että aiemmin oli liian paljon kultahippuja siellä paremmalla puolen ja nyt on sitten pitänyt valaa lyijypuntteja kahlitsemaan menoa.

Vanhojen puolueiden sakkiinkaan ei voi koskaan mennä kun niissä ei ole vaakaa laisin ja naruja onkin monta ja rahoittajienkin mielipiteet pitäisi huomioida mut ei liian näkyvästi. Marionetillähän pitää olla monta vetäjää. Kuka milloinkin ja mihin suuntaan.

Ilkka Järvelä

Sunna: "Miten minusta tuntuu että vaikka olen liikkuva äänestäjä jäin puoluekodittomaksi? Ehkä odotin liikoja. Nyt vain haluaisin tietää olenko ihan yksin ajatusteni kanssa?"

Et ole, ajattelen täysin samoin kun Sunna, olen pettynyt Persujen ek-ryhmän toimintaan.

Tietysti tilanne on sellainen jota ei voinut ennakoida. Jos ennen vaaleja joku olisi esittänyt kuvitellun tilanteen joka olisi kuin tuo Erosen tilanne, minä en usko että Persut olisivat sanoneet että tuossa tapauksessa rankaisisimme Hirvisaarta/Erosta, jonka he tekivät. Minusta on jopa perusteita uskoa etteivät olisi. Ei ole yllätys että media yms tahot väärinymmärtää ja valehtelee persuleirin kirjoituksia, kuten Erosen kirjoitusta, mutta se on yllätys että Persut tällaisessa tilanteessa rankaisevat omaansa. Se panee miettimään etenkin kuin on vahva syy olettaa että Persut tekevät noin myös jatkossa.

Minä en ole Persujen jäsen enkä edes ole saanut SMP-taustaa äidinmaidossa. Olen kannattanut Persuja lähinnä tukeakseni Persujen EU-linjaa (mutta myös muuta), varsinaisesti en ole mikään maahanmuutto-kriitikko. Ääneni on toki puolueelle kelvannut ja kelpaisi kai jatkossakin, saapa nähdä saavatko he sitä enää.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Tässä on nyt käynyt niin, että persut ovat puolueena taipuneet median painostuksen edessä, ja alkaneet itsekin uskoa näitä aiheettomia rasistisyytöksiä, joita heitä vastaan on niin pontevasti kohdistettu.

Tässä on nyt käynyt niin, että tämä sisulaisten tuoma noste on kulutettu loppuun, ja puoluejohto yrittää epätoivoisesti hiljentää kyseenalaiset ja provosoivat kansanedustajat, vastaavana luutamiehenä opportunistinen ja ailahteleva inkvisiittori Pirkko Ruohonen-Lerner.

Tässä tulee käymään niin, että jytky ei toistu, kun on alettu toimimaan yhtä kaksinaismoralistisesti ja muutenkin selkärangattomasti kuin ne "vanhat puolueet", joiden vastavoimana persut jytkyn saivat aikaiseksi. Savustamalla Halla-ahot ja Hirvisaaret ulos puolueesta lähtee puolueesta se terävin kärki, ja maahanmuuttokriittistä äänestäjäkuntaa ei saada liehiteltyä takaisin sillä tasapaksulla asiatyylillä, jota ne vanhat puolueet harjoittaa. Ne vanhat puolueet kun ovat siinä harmaassa taaperruksessaan vaan uskottavampia ja - kehtaako sen sanoa - pätevämpiä.

Sori nyt vaan, mutta nyt tarvittaisiin terävyyttä ja ryhdikästä omien takana seisomista, tai ainakaan täältä suunnasta ei ääntä tipu edes Halla-aholle, jota suorastaan juoksin viime vaaleissa äänestämään.

Juha Petri Heinola

Kas vain. Nyt ovat perussuomalaisten mollaajat kesineet uuden tavan yrittää saada edes osa kansasta kääntymään pois kapinahengestä takaisin vanhan kunnon hyvävelipuolueiden syliin.

Ilmeisesti se 15,6 % on vieläkin kaamean korkea kannatuslukema, joka pudottaa kunnallisvaaleissa liian monta hyväveliverkoston päätä. Kaikki keinot siis käyttöön.

Ja mitä mitä keinoja. "Minä olin perussuomalaisten kannattaja, mutta..." "Minä äänestin perussuomalaisia, mutta..." Tuota veisua on kuultu ja kunnallisvaalien lähestyessä kuullaan lisääkin.

Viestini aloittajalle. Perussuomalaisten kannattaja tuskin olet koskaan ollut. Mutta, jos olet oikeasti maahanmuuttokritikko ja hallitsemattoman maahanmuuton vastustaja, niin kerronpahan vain, että persut ovat tätä nykyä AINOA puolue, jotka edes hieman haluaisivat hillitä tätä kaameaa monikultuuristamisvimmaa. Todellakin ainoa.

Perussuomalaisten äänestäminen takaa sen, että perussuomalaiset pysyvät jatkossakin isojen puolueiden kastissa.
Ja se taas tarkoittaa sitä, että Sixpäck-hallituksia joudutaan muodostamaan jatkossakin.
Ja Sixpäcit takaavat sen ,että monia perussuomalaistenkin ajamia asioita toteutuu. Lienet huomannut sen tosiasian, että perussuomalaiset vavisuttavat politiikkaa pelkällä olemassa olollaan.

Eihän tääläkään juuri muusta puhutakaan kuin perussuomalaisista. Puolueesta, joka ihan just kohta kuihtuu, sulaa ja häviää pois.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Ei kannata vetää tyhjää nyhjästä...kyllä minun kehittymiseni on jopa ihan tästä puheenvuorosta luettavista eli jos ei tiedä asiaa niin ei kannata tehdä oletuksia ja jos tekee oletuksen tästä näin niin sanon suoraan ettei asia ole siten kuin luulet.

Minä en mollaa ketään ammattimaisesti mutta minulla nyt vaan sattuu vieläkin olemaan se kansalaisen oikeus puuttua poliitikkojen toimintaan. Jos ei muuten niin kirjuuttelemalla kaikkee fiaskoo vaikka tänne puheenvuoroon ja miettiä ketä sitä sitten äänestäisi.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Kiitos Ilkka ja kiitos Atte kommenteista, eipä juuri lisättävää, kaikessa karussa totuudessa asia on noin.

Itse vielä lisään vettä myllyyn. Mikä puolue vetää jäseniltään jäsenyyden pois jostain fb juttujen vuoksi? Onhan tuolla monen esimerkiksi vasemmiston, vihreiden ja käypi tuolla sivuilla demarijäseniäkin huutelemassa ruokottomuuksia suomalaisia ihmisiä kohtaan.

Ottaakko esimerkiksi vasemmistoliitto jäsenkortit pois ihmisiltä jotka ylläpitävät viharyhmiä suomalaisia persuja kohtaan?

Minut haukuttiin siellä juutalaisen näköiseksi, siis vasemmiston puolelta. Olisin tuollaisen juutalaisen näköiseksi syyttelyn kuvitellut tulevan joltain natsihenkiseltä rasistilta.

Siis todella ottaako muut puolueet rivijäsenten kortteja pois???

Juha Petri Heinola

Atte Rätt: - "Sori nyt vaan, mutta nyt tarvittaisiin terävyyttä ja ryhdikästä omien takana seisomista, tai ainakaan täältä suunnasta ei ääntä tipu edes Halla-aholle, jota suorastaan juoksin viime vaaleissa äänestämään."

Älä valehtele. Halla-ahoa sinä et ole koskaan äänestänyt. Jos puolue olisi seissyt Hirvisaaren takana, niin sinä itkisit ja vaatisit puoluetta "irtisanoutumaan" Hirvisaaresta. Ja nyt kun puolue niin tosiaan tekee, niin sinä ja kaltaisesi itkette täysin päinvastaista.

Luehan tekstisi hieman tarkemmin. Keneltä sinä vaadit omien sanojen takana seisomista? Hirvisaarihan juuri tekee niin. Ja vieläpä Oman poliittisen tulevaisuutensa uhalla. Aivan kuten Halla-aho.

Halla-aho tule saamaan valtavan äänipotin kunnallisvaaleissa siitä yksinkertaisesta syystä, että ne syyt joiden takia ihmiset häntä ylipäätään äänestävät eivät ole kadonneet mihinkään.

Esimerkiksi juuri eilen luin uutisista kuinka kaksi "koulupoikaa" olivat raiskanneet Helsingissä 15-vuotiaan suomalaistytön ja rehennelleet tekosillaan. Siinä tuli taas muutama kymmenen varmaa ääntä halla-ahon suuntaan.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

No kyllä aivan varppina äänestin Halla-ahoa. Miksi sinä minua valehtelijaksi epäilet? Minun tekstini pointti oli peräänkuuluttaa sitä, että omia ei sovi puukottaa selkään, ja että persujen pitää ryhdistäytyä. Tällainen median pillin mukaan heilahtelu syö pahasti uskottavuutta, ja minä en liikkuvana äänestäjänä voisi omantuntoni mukaan persuja äänestää, jos tuo touhu ei lopu.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Ihan hrviää alkaa toista väittämään valehtelijaksi. Mie olisin äänestänyt Halla-ahoa mutta ei täältä vaalipiiristä voi sitä tehdä.

Siihen se puolue kasahtaakin jos sillä ei ole tarpeeksi valovoimaisia ehdokkaita jokaisessa vaalipiirissä.

Jää laihaksi seuraavat vaalit jos siellä hymisee hiirulaisia joilla ei ole mitään muuta mielipidettä tai intressiä kuin samoilla vanhoilla puolueilla.

Ilkka Järvelä

Käsitykseni mukaan Aten Halla-aho -vastaisen viestin syy on siinä, että olemme saaneet kuulla Hirvisaaren erottamisen olleen Persujen ek-ryhmän yksimielisen päätöksen tulosta. Joka tarkoittaa sitä että myös Halla-aho on äänestänyt Hirvisaaren erottamisen puolesta. Jos toisin on, siis että Halla-aho ei ole näin toiminut taikka ei olisi osallistunut äänestykseen niin siitä(kin) olisi kiva kuulla. Olemme aika niukkojen tietojen varassa, on vain tuo yksi ilmoitus joka sellaisenaan ei jätä tulkinnoille varaa.

Juha Petri Heinola

Sunna Oksala:- "Ottaakko esimerkiksi vasemmistoliitto jäsenkortit pois ihmisiltä jotka ylläpitävät viharyhmiä suomalaisia persuja kohtaan?"

Vasemmistoliitto erottaa puoluestaan, jos erehtyy äänestämään Kreikka-tukia vastaan kuten se teki niile kahdelle ainoalle selkärangan omaavalle edustajalleen, jotka eivät suostuneet kokoomuksen tahtoon.

Ja erotus tuli. Potkujen syy oli suostumattomuus kokoomuksen käsinukeksi. Se on tämän päivän vasemmistopolitiikkaa.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

juu mutta minä kysyinkin että ottaako se jäsenyyden rivijäseniltä pois fb kirjoitteluiden vuoksi?

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Aimo Remes, kyllä ymmärrän miksi tykkäsit tuosta kommentista mutta samalla periaatteella pitäisi tykätä minunkin kommentista sillä eikös kyse after all ole kuitenkin siitä takin käännöstä. Tällä kertaa kuitenkin rivijäsentä kohden.

kati sinenmaa

Ootteko ikinä miettineet sitä, jos todella perussuomalaiset olisivat yksimielisinä pysäyttämässä turhaa maahanmuuttoa? Mitä muut siihen mahtaisivat? Eivät yhtään mitään, koska he eivät voi erottaa puoluetta. Nyt persuista on tullut mamiksia, jotka erottelevat perussuomalaisittain ajattelevia...

Meillä syntyisi valtava kapina, jos muut puolueet erottaisivat PS:n.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Olen miettinyt ja hartaasti ja odottanut jotain tomakkaa suhtautumista mutta mitää ei kuulu ja jos kuuluu niin ainoastaa tätä että rasisteista halutaan eroon. Ja vielä kerran, kun ei me olla rasisteja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Saksassa rasistit voivat jäädä ihan oikeasti ilman puoluekotia. Sikäläiset demarit ajavat terroristiyhteyksistä syytetyn NPD-puolueen kieltämistä. Varsinkin jos sosialisti Hollande valitaan Ranskan presidentiksi, paine myös Suomessa vain kasvaa.

Der Spiegel perustelee laajaa uutisointiaan Breivik-oikeudenkäynnistä sillä, että oikeistopopulistit ovat saaneet viime aikoina vaalivoittoja Euroopassa. Viittaus persuihin on melko selvä. Breivikin sekopäisistä puheista haetaan viittauksia "äärioikeistoon," jonka olot käyvät pian yhä tukalammiksi. Pesuveden mukana voi mennä niitäkin, jotka sattuvat vain seisomaan tarpeeksi lähellä.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

huh, kunpa tietäisin edes mitä se äärioikeistolaisuus tässäkin maassa on..

Sitäpaitsi Breivikin nyrkkitervehdys on äärivasemmistolainen..muuta en tiedä ja inhoan tuollaisia sekopäitä jotka ampuuvat ihmisiä ihan silmittömästi, onko se mitenkään millään muotoa vedettävissä tavallsiin ihmisiin?

Juha Petri Heinola

Ilkka Järvelä:- " Ääneni on toki puolueelle kelvannut ja kelpaisi kai jatkossakin, saapa nähdä saavatko he sitä enää."

Onko sinulla EU-kriitikkona muka vaihtoehtoja perussuomalaisten lisäksi? Mikä muu puolue mielestäsi taistelee yhtä kiiivaasti EU:ta vastaan?

Keskustahan muuttuu sillä silmänräpäyksellä EU:ta nuolevaksi kiltiksi konsensuspuolueeksi, jos saavat menetetyjä äänestäjiään tarpeeksi huijattua takaisin.

Ilkka Järvelä

"Onko sinulla EU-kriitikkona muka vaihtoehtoja perussuomalaisten lisäksi? Mikä muu puolue mielestäsi taistelee yhtä kiiivaasti EU:ta vastaan?"

Tietääkseni ei ole. En tiedä ketä jatkossa äänestän mutta en vaivaa sillä päätäni juuri nyt. Tuleviin vaaleihin on vielä aikaa ja siksi asia ei ole kovin ajankohtainen. Mulla on sama käsitys Keskustapuolueesta jonka tuossa kerroit.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Kolmen vuoden päästä voi EU olla mitä vaan...ei tuo oppositio vahvuus riitä mihinkään varsinkaan kun ei voida tehdä yhteistyötä.

Se EU peli on jo menetetty, ei ole mitään kritisoitavaa sillä hallitus on jo muodostettu ja näyttää siltä ettei se tule edes kaatumaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kepuhan on hyvä puolue kunhan Väyrynen astuu remmiin. Muuten Suomenmaa toteaa pääkirjoituksessaan Hirvisaari-Eronen päätöksestä, että "Onneksi eduskuntaryhmällä oli nyt selkärankaa." Siis perussuomalaisten eduskuntaryhmällä.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Ja itse Timo Soini kritisoi sitä samaa pääkirjoitustaan kampittaen asian.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Ja asian olen tuonut kirjoituksessani jo esille. Eduskuntaryhmän selkäranka oli se että lähdettiin puukottamaan omia ja se totuus ei pala tulessakaan.

Keskustapuolueen äänenkannattajalehti Suomenmaa kirjoitti eilen pääkirjoituksessaan, että perussuomalaiset elättelevät suojissaan äärioikeistolaista kuppikuntaa. Soini kiistää, että hänen johtama puolue antaisi julkisuuteen rasistista viestiä.

Silti se ei tarkoita sitä etteikö tämä johto tee omista rankaisuillaan itse niitä rasisteja ja pointtihan koko jutussa oli se väärin ymmärretty vitsiblogi joka ajateltiin olevan erittäin natsihenkinen josta myös aasinsilta ettei persut ole edelleenkään antaneet itse koko asiaan mitään omaa kantaa. Nyt mietin että onko persutki sitä mieltä ettei henkkareita saa kysellä.

Miettikääpä näitä ristiriitaisuuksia ennenkuin korostatte niitä vielä enemmän.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/soini-mei...

Ilkka Järvelä

Oma Persu-vastainen näkemys sen kun vahvistuu jos/kun huomaa että puolueessa ovat näkyvällä paikalla tuollaiset mielipiteet kuten Seppo Leskisellä.

Persujen ek-ryhmän selkärankaisuudesta voisin todeta sen että olen kysellyt asiaan liittyvistä epäselvyyksistä (äänestikö kaikki Hirvisaarta vastaan) Reijo Tossavaisen blogissa saamatta ymmärrettävää vastausta. Tai no jotakin sellaista Reijo vastasi että "jouduimme median ajojahdin uhriksi". Joka on siis syynä rankaista omiaan. Tekisi mieli kirota mutta jätän sen Sunnan puheenvuoron ulkopuolelle.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Tämähän ei ole minun kanta, vaan kepun Suomenmaan!

Juha Petri Heinola

Jouni Snellman: "Saksassa rasistit voivat jäädä ihan oikeasti ilman puoluekotia. Sikäläiset demarit ajavat terroristiyhteyksistä syytetyn NPD-puolueen kieltämistä. Varsinkin jos sosialisti Hollande valitaan Ranskan presidentiksi, paine myös Suomessa vain kasvaa."

Niin suurta vaaliasetta perussuomalaisten käteen ei Suomessa uskalleta antaa, että joku tosisaan alkaisi vaatia perussuomalaisten kieltämistä.

Noilla kieltovaatiuksillaan saksan demarit vain nostavat NPD:n kannatusta.

Eikö Halla-aho ja maahanmuuttokriitikkojen ilmiö jo kerro jotain? Mitä enemmän heitä julkisesti demonisoidaan, sitä rajummin kasvaa kannatus. Halla ah VIISINKERTAISTI kannatuksensa kuntavaaleista 2008 viime vuoden eduskuntavaaleihin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

NPD-puolueen kieltäminen tuskin Saksassa onnistuu, tärkeintä tuossa hankkeessa on demareilta lähtenyt viesti. Suomessa tällainen kärventäminen ei varmaankaan koske persupuoluetta, mutta Oksala voi olla oikeassa siinä, että rasistinen hörhöily käy vaikeammaksi.

Timo Suomalainen

Tuo "hihalappu-gate" oli todella typerä aikamme kuva persuista ja heidän vastavoimistaan, mutta minun äänestyspäätöstäni se ei muuttanut. Olen melko liberaali ihminen enkä pidä kaikista Timo Soinin mielipiteistä enkä persujen agendoista. Tärkeimpinä syinä persujen kannattamisessa pidän EU- ja maahanmuuttokriittisyyttä pakkoruotsin vastustamisesta puhumattakaan.

Periaatteenani on äänestää vähiten huonoimmasta puolueesta parasta henkilöä. Eduskuntavaaleissa viimeksi se oli Jussi Halla-aho.

Olisiko tällainen periaate mahdollinen myös sinulle Sunna?

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Kuten olen aiemmin sanonut jo etten minä suinkaan tee enkä halua pahaa yhdellekään puolueelle enkä ole siirtynyt jallittamaan ja solvaamaan, haluan asioihin selkeyttä, tahdon tietää mikä on se linja missä seistään. Minä en nimittäin seiso minkään tyhjän aatteen puolesta kun voi samalla energialla vaikka istua kotona nyhjäämässäkin.

Minä nyt katson onko Jussi tai muut siivekkäät sillätavalla että siivet on revitty pois tai saapiko tämä puolue koottua ryhmänsä siihen voluumiin että rupeisivat jo vihdoinkin urakalla vaatimaan yhdessä niitä asioita vai oliko sittenkin niin että sinne on pujahtanut vihreitä aatteita ja aatesuunta käännetään ihan päinvastaiseen suuntaan.

Mitä järkeä äänestää jos ei he tee mitään niille lupaamilleen asioille, oppositio on paras mahdollinen paikka sanoa epäkohtia esille.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Ikuisesti sitoutumattomana politiikan sivusta seuraajana olen tehnyt samat johtopäätökset kuin Sunna, aikoja sitten.

Persut ovat saaneet vuoden käyttää poliittisen kulttuurin muuttamiseen ja kritisointiin, mutta paukut hukattiin vaaliväsyneen Soinin turhaan presidenttikampanjaan. Huomio lähti välittömästi pois oleellisesta.

Kyllä asia on niin, että Suomen tulevaisuus joudutaan rakentamaan epäpoliitisin perustein ja parlamentarismin ulkopuolella. Se on näyttönsä antanut ja ohueksi on jäänyt.

Aika näyttää, miten kovilla keinoilla tässä täytyy edetä. Laaja kansalaistottelemattomuus alkaa olla käytännön sanelema pakko, jotta edes jotain mahdollisuuksia olisi.

Kirjoittelin äskettäin blogin konkreettisia parannuksia tarvitsevasta ja laajasta epäkohdasta yhteiskunnassa, mutta sellaisten penkomiseen ei tunnu löytyvän sen kummemmin haluja kuin kompetenssia.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Tässä maassa riittäisi pengottavaa eikä kenenkään kyvyt enään riitä kaikkea käsittämäänkään.

Silloin poliitikkojen pitäisi pitäytyä edes niissä omissa pienissä ja suppeissa asioissa mihin oikeasti kykenevät ja keskittyä juuri heille ominaisimpiin asioihin eikä levitä kui jokinen eväineen kentälle pyörimään kuin puolukka pullossa.

En minä voi sille mitään että ajattelen etten voi seistä jossain rivissä tietämättä että minkä puolesta tässä nyt seistään, sen seisomisen ilosta kuulua johonkin riviin vai aidosti oikeasti halusta saada asioihin muutosta.

Rivit ei pidä jos intressit muutetaan kesken matkan ja jopa hylätään ne millä ollaan asema saavutettu, oikeesti jos sanoisin pittumaisesti, etten kyllä äänestä sinne nauttimaan hyviä palkkoja ei minkään vuoksi.

Käyttäjän joolsa kuva
Jorma Santahuhta

Kyllä tämä tuntuu pahalta etenkin silloin kun koen että suurin syy miksi itse liityin Perussuomalaisten puolueen jäseneksi oli sananvapaus ja se että ollaan ihmisen asialla ja Kotimaan puolesta. No Kotimaata vielä puolustetaan perussuomalaisissa, mutta sananvapaus ja ihmisen puolella olo on kaikonnut. Ihmisen tilalle on tullut median miellyttäminen ja uskominen. Media saa tehdä mitä vaan ja PS kansanedustajat ovat mukana vietävissä. Medialle pitää uskaltaa sanoa takaisin. Siksi äänestin perussuomalaisia ja heihin liityin. Koska alkaa se vaihe että media laitetaan ojennukseen ja kuunnellaan omia äänestäjiä. Eikös kentän ääni ole tärkeää mille tahansa puolueelle?

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Just nuin hienosti kiteytettynä ja mie liirutin pitkä kirjoituksen. Tuota minäkin odotan että milloin laitetaan medialle kampoihin. Ei se itse kissanhännän nosto sitä tarkoiteta että pyllistellään toiseen suuntaan ja kumarrellaan toisaalle.

Kentän ääni, niin iiin...silloin sitä kenttää tarvitaan kun pitäisi taas jottain ..eli mitä?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Nytkin eduskunnan kyselytunnilla perusedustajat ovat esiintyneet fiksusti yhteisrintamassa ja esittäneet kiperiä kysymyksiä ministereiden vastattavaksi. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on yhtnäinen ja toimiva ryhmä. Eduskunnassa on hajonnut vain yksi eduskuntaryhmä, vasemmistoliitonryhmä ja sekin siksi, kun vasliitto otti ja söi vaalilupaukset hallituskipeydessään. Vasliitto tulee kärsimään melkoisen vaalitappion syksyn kuntavaaleissa. Perussumalaiset tulevat kasvamaan kolminkertaiseksi ja hyvä niin. Onpahan tavallisella ihmisellä enemmän puolustajia kuntien valtuustoissa. Perussuomalaiset suomalaiselle paras!

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Aina hyvä juttu jos jotain saa sanottua edes. Mutta ei se siitä huolimatta poista sitä tosiasiaa sieltä mihinkään. Katsellaan mitä syksy tuo tullessaan sillä Tom Packalen on kertonut että ellei Hirvisaari erota avustajaansa ei hänellä ole takaisin tulemista. Ja en ikuna kuunaan päivää ymmärrä näitä erottamisia.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Minä en tiedä mitä tarkoitat kunnian miehellä ja itse käsitän kunnian miehenä olemisen sellaisena yhteiseen hiileen puhaltamista ja oikeudenmukaista toimintaa? Minusta ainoa kunnian mies tässä koko jupakassa oli kylläkin James.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Anteeksi James Bondko? Who is he?

Sakari Behm

Kirjoitit kautta-aikain Parhaimman kirjoituksen, jota tällä saitilla on koskaan tehty. Kiitos ja kumarrus, komppaan aika kovaa Sunnaa.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Voi luoja että tuo kiitos lämmitti. Kiitos sinulle kovasti. Yritän sanoa jotain ja epäilen että kirjoitustaitoni on heikkoa mutta haluan siitä huolimatta sanoa asiani.

Sakari Behm

En voi todellakaan ymmärtää, kuinka omia ammutaan, laitetaan karanteeniin, kiusataan, ahdistellaan, ilmiannetaan, sanotaan väärää todistusta ja sitten muka ollaan kavereita, niin ettei eilistä olisi ollut?

Jouko Piho

Kaikkien viime päivien tapahtumien jälkeen olen yhä vakuuttuneempi siitä, että Suomessa on poliittista tilausta uudelle puolueelle.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Enkä minä ole näiden asioiden kanssa yksin näköjään, mitä just juttelin täällä ihan live elämässä olevan Perussuomalaisen kanssa joka ei ikinä käy netissä..miten ihmeellisesti se ajatus näin kollektiivisesti meneekin että jottain hämärää tää nyt tarkoittaa. Tosiaan paras olisi että puolue palaisi nyt itse miettimään näitä asioita ja kertoisivat sitten rehellisesti mikä on se linja missä seistää jotta ne ihmiset joita tämä askarruttaa voi hyvillä mielin jäädä tai lähteä.

Uusi puolue on varmatenkin tilauksessa..

Tommi Mäkinen

näinköhän tämäkin hävii koht?

Ilkka Järvelä

Ja mitä meille sitten jää? Usko Ahosen viisastelut...

Ilkka Järvelä

Noita viisasteluja Ahosella riittää, se on nähty.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

No onko tässä sinun mielestä sellaista sensuroitavaa sisältöä? Olisin ihan oikeasti hämmästynyt..eikä Anunkaan plokissa minusta ollut kuin totuus. On tämä mennyt merkilliseksi.

Tommi Mäkinen

ei näissä mun mielestä mitään sensuroitavaa ole, mutta tää ei ookkaa minust kiinni :)

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Olettako nyt tietoisia siitä viharyhmästä jossa väitetään että ne raiskaajat josta siis oli tuo käräjäoikeuden tuomiokin, linkki tuolla ylempänä? Väittävät että rikosta ei ole oikeasti tapahtunutkaan ja panettelevat siellä sitä uhria. No ryhmä on käsketty nyt poistaa mutta ehdin kuvata koko ryhmän, ihan jokaisen kuvasin siellä. Että aina kun minua vedetään tästä lähtien haukuttavaksi johonkin vasemmiston ryhmään, tulen tykittämään näitä kuvia alituiseen muistutukseksi siitä monikulttuurisuuden ihanteesta.

Laitan tähän vielä kopsatun lauseen kaikille Pauli Vahteran sivulta.

Mihin Suomi on menossa? Afrikan kulkijapoikana tiedän, että naisten alistaminen ja halveksiminen on syvällä paikallisessa kulttuurissa. Kun nämä ihanat miehet tulevat sieltä Suomeen, eivät he yhdessä yössä muutu naisia kunnioittaviksi. Tämä FB maahanmuuttajanuorten keskustelu suomalaisesta raiskatusta tytöstä on kammottavaa ja vielä pahempaa kuin olisin uskaltanut ajatella.

Suomalaisten päättäjien tulisi ottaa vakavasti tämä naisiamme halveksiva eläminen agendalle ja pohtia, mitä tälle vielä voidaan tehdä ennenkuin se ryöstäytyy käsistä. Oikeuslaitoksemmekin antaa pontta joukkoraiskauksille, koska osoitetaan ettei siitä Suomessa saa tuomioita. On myös huomattava, että monet lapsina esiintyvät maahanmuuttajat todellisuudessa ovat nuoria aikuisia, joten heidän tekemisiin pitäisi suhtautua merkittävästi ankarammin. Turun Sanomien ja muunkin median olisi korkea aika siirtää FB seuranta maahanmuuttajanuorten sivuille ja jättää suomalaisten satiiriset blogit rauhaan.

Olen minäkin ollut nuori ja kiinnostunut tytöistä. Mutta silloin tyttöjä kunnioitettiin ja heistä puhuttiin kauniisti. Ja näin tekevät suomalaiset nuoret vielä tänäkin päivänä. Maahanmuuttajanuorten kielenkäyttö on sairasta ja osoittaa, että nämä FB irstailijat tuskin tulevat koskaan kotoutumaan Suomeen. ( kopsattu Pauli Vahteralta) ja allekirjoitan.

http://ylilauta.eu/files/b/orig/1334858466142418.j...

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Petri Kaivantoki on poistettu..Anu..nyt alkaa olla sensuurin valta ko venäjällä..tarttee nyt kyllä miettiä ja ankarasti. Olen suurinpiirtein tyrmistynyttä tyttöä nytten ja sanatkin on vielä vasta tulossa.

Ilkka Järvelä

Ilmeisesti vain "oikeat" mielipiteet on sallittuja. Äh, menen nukkumaan. Hyvää yötä Sunna :)

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Hyvää yötä, mutta mie ja me kaikki taistelemme että meidän oikeatkin mielipiteet saa kuulua ja ne kyllä kuuluu. Se on ihan varma, ei minun tarvitse hävetä omaa itteäni mitenkään.

Mehän olemme vain kauhistelleet Anun plokissa kamalaa tapaa suhtautua raiskaamiseen, minusta se on järjetöntä ettei sellaistakaa saa ilmaissa mitenkään.

Samuel Virkiö

Aira Joki kävi Petrin blogiin paskantamassa.
Meni Petri pesuveden mukana.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Siinä plokissa ei myöskään ollut mitään sellaista. Meidän pitäisi oppia lukemaan siten että ymmärtää luettua. Jos joku säikähtää neekerisanaa, on sellaisen ihmisen elämä melkoisen heikoilla kantimilla.

Samuel Virkiö

Ei siinä blogissa mitään vikaa ollutkaan. Pikemminkin tuntuu, että Petri yritti hillitä rasismin nimissä tehtävää kiihotusta. Siis sitä, että tulkitaan rasistiseksi poliisien virkansa puolesta tekemää työtä.

A.J.:n kommentti oli täysin asiaton ja rasistinen. Ilmeisesti yritti olla vitsikäs, mutta sehän on täällä kiellettyä.

Jani Torkki

Täällä on perustettu rasistinen kannatusryhmä facebookkiin jossa puolustellaan raiskaajia. http://www.facebook.com/groups/215108221935106/

Jani Torkki

Facebuukin raiskareita kannattava vihasivusto ajettu alas näköjään. Parhaimmillaan siinä oli noin 1000 ihmistä joista 95% mamuja.

Tässä poliisi kevennys:

"Poliisin tulee kuitenkin olla hyvin pidättyväinen tiedottaessaan rikoksesta epäillyn taustasta.
Mikäli taustan mainitseminen on esimerkiksi rikollisen kiinnisaamiseksi tai yleisön
varoittamiseksi tarpeellista, ennen julkistamista epäiltyä koskevat tiedot on ehdottomasti
tarkistettava. Syylliseksi epäillyn etnisen alkuperän kertomista on vältettävä. Jos
tuntomerkkien kuvaileminen on välttämätöntä rikollisen kiinnisaamiseksi tai vaarallisen henkilön tunnistamiseksi, niin etninen alkuperä voidaan kertoa." (Sisäministeriön määräyskokoelma, 2005)
http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/files/ohjejulkinen/$file/ohjejulkinen.pdf

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Pah , poliisit ja valtio suojelee etnisyyden kertomista mutta mitä he siihen sitten sanoo kun itse mamut niitä rikoksia repostelee ja esittelee kaikelle kansalle. Aivan sama juttu kun ne koulupojat tekivät itse kiusaamisvideonsa. Ihme tyyppejä kertakaikkiaan. Eikö heille ole sama laki täällä kuin meille muillekin..?

Jani Torkki

aika käsittämätöntä, kun ottaa huomioon että kyseessä on maahanmuuttajien omia kirjoituksia julkisesta FB ryhmästä.

Santeri Halmetoja

Millä eduskuntapuolueella on toisiksi järkevin maahamuuttopolitiikka mielestäsi, Sunna? Ei meinaan hirveästi ole valinnanvaraa.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Nyt kun tässä äkkiä mietin niin tulee Päivi Räsänen vain mieleen.

Toimituksen poiminnat